高考历年真题英语答案解析
学习啦在线学习网 高考试卷的“前120分”若能稳拿,“后30分”定不落空。高考加油!下面是学习啦小编为大家推荐的高考历年真题英语,仅供大家参考!
高考历年真题英语第一卷
第一部分:听力(共两节,满分30分)
学习啦在线学习网 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What will the woman do today?
A. Visit a friend. B. Attend a lecture. C. Do an experiment.
学习啦在线学习网 2. What does the man find difficult?
A. Understanding the instructions.
学习啦在线学习网 B. Putting together the folding table.
学习啦在线学习网 C. Fixing a toy train.
3. Where is the woman’s cell phone?
A. In the classroom. B. In the dining hall. C. In her bag.
4. When does the woman need the book?
A. On April 1st. B. On April 2nd. C. On April 3rd.
5. What does the man mean?
学习啦在线学习网 A. Most readers don’t agree with him.
学习啦在线学习网 B. The woman can’t convince him.
学习啦在线学习网 C. Few people read his article.
学习啦在线学习网 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
学习啦在线学习网 6. Where did the woman stay at night during the holiday?
学习啦在线学习网 A. In a tent. B. In a hotel. C. In a farmhouse.
学习啦在线学习网 7. What does the woman think of the people there?
A. They were interesting. B. They were friendly. C. They were honest.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What are the speakers mainly talking about?
A. Pocket money. B. Part-time jobs. C. The man’s parents.
学习啦在线学习网 9. How long does the man take care of his neighbor’s baby every Friday?
A. For two hours. B. For three hours. C. For four hours.
学习啦在线学习网 听第8段材料,回答第10至12题。
学习啦在线学习网 10. What relation is Cindy to Edward?
A. His former primary schoolmate. B. His group member. C. His teacher.
11. What can Edward do in the theater group?
学习啦在线学习网 A. Meet famous artists. B. Perform plays and musicals. C. See films.
12. Where are the speakers?
A. At school. B. In a play theater. C. Outside a cinema.
学习啦在线学习网 听第9段材料,回答第13至16题。
学习啦在线学习网 13. When does the woman go to the restaurant?
A. In the early morning. B. In the middle of the morning. C. At noon.
14. What does the woman like most about the restaurant?
A. The quiet environment. B. The delicious food. C. The jazz music.
15. What does the man have for lunch?
A. Pancakes. B. Fish pie. C. Sausages.
16. What does the man say about his favorite restaurant?
A. It’s new and clean. B. The food is tasty and cheap. C. A film star often eats there.
学习啦在线学习网 听第10段材料,回答第17至20题。
17. What is “What to Do Today”?
A. A radio program. B. A social organization. C. A school team.
18. What’s the main purpose of the tree-planting activity?
学习啦在线学习网 A. To help poor blind children.
B. To protect the environment.
学习啦在线学习网 C. To improve family relationships.
学习啦在线学习网 19. How many trees do students and their parents want to plant today?
A. 30. B. 750. C. 1,500.
20. What should volunteers bring for the activity?
A. Hats. B. Thick gloves. C. Basic tools.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
学习啦在线学习网 第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
学习啦在线学习网 The International School for Earth Studies
It’s a private,interdisciplinary institution specializing in earth-based studies.The Programs encourage students to explore the seeds of greatness,with a view to developing tomorrow’s environmentally sensitive spokespersons and leaders. The principle goal is to help students develop responsibility inspired through appreciation and love for natural places and the greater environment.
学习啦在线学习网 Program Location(s):Newfoundland,Canada
学习啦在线学习网 Phone:819—647—3226
学习啦在线学习网 Email:info@earthstudies.ca
Expedition Education Institute
Do you want to be an ecological leader,to become deeply rooted in the natural world and in your own power to make change and create a better,more resilient world?
Organized as the equivalent (等价物)to a semester abroad,Expedition Education Institute offers a unique opportunity for gap year participants to be personally transformed and academically challenged and supported to become better and more self-directed life-long learners.
Program Location(s):USA
学习啦在线学习网 Phone:207—322—2973
学习啦在线学习网 Email:Info@expedition educatlon.org
学习啦在线学习网 The Experiment in International Living
学习啦在线学习网 It provides summer abroad programs for high school students who want to connect deeply and engage meaningfully with the richness and complexities of another country. Programs are designed to equip participants not only with essential cultural skills and,in many cases,language skills,but also with a deeper awareness of and sensitivity to critical global issues shaping the diverse communities and regions we visit.
Program Location(s):Europe,the Americas,Africa,south of the Sahara
Phone:800—345—2929
学习啦在线学习网 Email:experiment@worldlearning.org
Visitoz
It’s the Only organization in Australia that guarantees jobs for young people coming to our country on a Work and Holiday Visa. For young Americans this is a huge chance to get away from home and stand on their own two feet to make their own decisions.
学习啦在线学习网 Program Location(s):Australia
学习啦在线学习网 Phone:4168—6106
Email:info@visitoz.org
21. If you want to learn to be independent,what phone number will you dial?
A. 819—l647—3226. B. 207—322—2973.
学习啦在线学习网 C. 800一345—2929. D. 4168—6106.
学习啦在线学习网 22.Which one attracts a student interested in international affairs most?
学习啦在线学习网 A.Visitoz.
学习啦在线学习网 B.Expedition Education Institute.
C.The Experiment in International Living.
D.The International School for Earth Studies.
学习啦在线学习网 23.The main purpose of the passage is to .
学习啦在线学习网 A. attract more students to take an active part
B. persuade people to study language skills
C. advise people to stay in nature more and more
学习啦在线学习网 D. compare the differences of four different programs
【答案】DCA
【解析】
学习啦在线学习网 1.细节理解题。根据文中For young Americans this is a huge chance to get away from home and stand on their own two feet to make their own decisions.以及Phone:4168—6106可知如果想离开家,学着独立的话,应该拨打4168—6106。故选D项。
学习啦在线学习网 2.细节理解题。根据文中小标题The Experiment in International Living以及It provides summer abroad programs for high school students who want to connect deeply and engage meaningfully with the richness and complexities of another country.可知The Experiment in International Living会吸引对国际事务感兴趣的学生。故选C项。
学习啦在线学习网 3.主旨大意题。这篇文章共介绍了四个活动项目,目的是想让更多的学生积极参与。故选A项。
学习啦在线学习网 【备注】这是一则说明文。主要介绍了四个活动项目,目的是想让更多的学生积极参与。
B
学习啦在线学习网 I was in my first year of college, making friends and enjoying life, but then my whole world turned upside down. I had a heart attack. It felt like someone was stabbing (刺) me in the chest with a knife over and over again.
After three months of rest I went back to college, but then things took a turn for the worse. I was staying at my Nana’s house and woke up in the middle of the night with a terrible pain in my chest. I knew I was having a heart attack again.
学习啦在线学习网 I couldn’t even shout for help. Luckily my grandpa was going to the toilet and heard me falling out of bed. If it wasn’t for him, I probably wouldn’t be here.
The two holes in my heart were causing the problems and I needed an operation immediately to repa ir them. Unfortunately, the surgery didn’t go well and they only managed to repair one of the holes.
学习啦在线学习网 When I woke up from the operation, I had a really dry mouth and couldn’t wait to have something to eat and drink. The biggest shock of all came when I was told that I needed a heart transplant and was put on the regist er. The doctors were stunned at how quickly heart failure came on – it usually takes years, but it took my heart less than six months to get to that stage. My whole world came crashing down, but I stayed strong. It was a choice between crying every day and getting on with my life.
As time went on, life became even harder. I hated feeling weak all the time and needing help with everything. It got to the point where I thought I would never get a new heart. I was diagnosed with depression.
学习啦在线学习网 Even though I thought that Christmas 2008 would be my last, I really enjoyed it and even had a good New Year. Everyone was crying for me when the clock struck midnight and they told me to keep fighting.
A week later, I got a call from the doctors saying they’d found a suitable donor (捐赠人). My wish came true and thankfully the operation went well. I spent four hours in surgery where they took out my old heart and put a new one in. When I woke up I burst out crying. I had a second chance at life.
学习啦在线学习网 24. What happened when the author was having his second heart attack?
A. He felt less pain than he had during the previous one.
B. He realized what it was and shouted for help in time.
C. He narrowly escaped death thanks to his grandfather.
D. He decided to have an operation to repair the two holes in his heart.
学习啦在线学习网 25. When the author learned that he needed a heart transplant, he ______.
A. couldn’t help crying every day
B. chose to continue to fight for his life
学习啦在线学习网 C. felt so depressed that he tried to kill himself
学习啦在线学习网 D. was so anxious that his heart failure developed very quickly
学习啦在线学习网 26. At the beginning of 2009, the author ______.
A. was convinced that the past Christmas had been his last
B. felt blessed and grateful for his second chance at life
学习啦在线学习网 C. received a heart transplant but the operation didn’t go well
D. felt hopeless all the time and was diagnosed with depression
学习啦在线学习网 27. Which one would be the best title for the text?
学习啦在线学习网 A. Choices matter B. Rebuilding my world
C. Waiting for a new heart D. The most special Christmas
学习啦在线学习网 【答案】CBBC
【解析】
1.细节理解题。根据第三段I couldn’t even shout for help. Luckily my grandpa was going to the toilet and heard me falling out of bed. If it wasn’t for him, I probably wouldn’t be here.可知第二次心脏病发作时,多亏我的爷爷当时在场,我才幸免于难。故选C项。
2.细节理解题。根据第五段My whole world came crashing down, but I stayed strong.可知虽然我感觉到世界塌了,但是我依然选择坚强。也就是说为了生活继续与病魔斗争。故选B项。
学习啦在线学习网 3.推理判断题。根据最后一段的内容可知,作者因为新的心脏的移植,又重获了新生。作者当然是心存感激的。故选B项。
学习啦在线学习网 4.标题归纳题。文章主要讲述了作者患上心脏病,坚强地与病魔作斗争,最后终于等到了一颗新的心脏。故C项正确。
【备注】这是一则记叙文。文章主要讲述了作者患上心脏病,坚强地与病魔作斗争,最后终于等到了一颗新的心脏。
C
Humans have launched themselves into the outer space. They’ve landed on the moon. They’ve built habitable space stations that orbit the Earth. The next giant leap for mankind is to reach another planet – specifically, Mars.
学习啦在线学习网 The problem is that it’s no easy task. The planet is 586 times further away from the Earth than the moon, and it’ll take around 180 to 220 days to reach Mars, depending on where each planet is in its orbit. Such long periods in space have suggested many potential health problems, including hormonal changes, skin conditions, and muscle and bone deterioration (损耗).
Here’s where some furry friends come in. A wide range of animals have been in space, from fruit flies and spiders to cats, and dogs. Such experiments began as far back as the late 1940s in first tests to see if living things could withstand the extreme g-force (重力) of a rocket launch.
学习啦在线学习网 Mice continue to play a very important part in space experiments, mainly because the animals make excellent test subjects. They’re small, which makes them inexpensive and easy to care for. In addition, their size and short life span make it possible to do the equivalent of several human years of tests in a much shorter time. Finally, because mice are mammals, they share many common characteristics with humans in terms of genetics, biology and behavior.
学习啦在线学习网 Astromice have hit the headlines recently, as a team of scientists led by Betty Nusgens, professor of biology at the University of Liege in Belgium, found that the mice suffered a 15 percent thinning of their skin after 91 days aboard the International Space Station (ISS).
This experiment was part of a wider NASA mission (任务) called the Mice Drawer System (MDS). The Italian Space Agency developed the facility, which allows six mice to be housed, monitored, and automatically fed and watered aboard the ISS, among which three survived during the mission.
学习啦在线学习网 The mice have participated in 20 separate experiments, to study such effects as osteoporosis (骨质疏松症), anemia (贫血) and heart health.
Results for the 20 experiments are coming in gradually. But it’s clear that mice continue to play an important role in the ongoing quest to conquer the final frontier.
28. We can infer from Paragraphs 2-3 that ______.
A. Mars is the farthest planet away from Earth discovered so far
学习啦在线学习网 B. the journey to Mars could put humans’ health at risk
C. it was in the late 1940s that animals were first sent to the ISS
学习啦在线学习网 D. animals that have been sent into space have mostly survived
学习啦在线学习网 29. The underlined word “withstand” in Para.3 means _________.
A.set up B. hold up C. work out D. come across
30. According to Betty Nusgens and her team, the mice aboard the ISS ______.
A. suffered the loss of part of their skin
学习啦在线学习网 B. all survived for the duration of the mission
C. were fed and watered by the astronauts
D. participated in 20 experiments that made great breakthroughs
学习啦在线学习网 31. The main purpose of the article is to _____.
A. describe the role mice play in scientific research
学习啦在线学习网 B. report on the results of the Mice Drawer System
学习啦在线学习网 C. analyze how mice could pave the way to Mars
D. change people’s traditional attitudes toward mice
【答案】BBAC
【解析】
1.推理判断题。根据第二段Such long periods in space have suggested many potential health problems可知,在太空如此长的时间对人来说是有潜在的健康问题的,故B项正确。
2.词义猜测题。这句话所表达的意思是首次这样的实验可以追溯到1940s后期,是为了证实活着的生物是否经受得住火箭发射的巨大重力。A项set up意为 “建立”;B项hold up意为 “经受,支撑”;C项work out意为 “解决出”;D项come across意为 “偶然遇到”。故选B项。
学习啦在线学习网 3.细节理解题。根据第五段...found that the mice suffered a 15 percent thinning of their skin after 91 days aboard the International Space Station (ISS).可知小白鼠的皮肤受到了伤害。故选A项。
4.主旨大意题。文章主要说明了小白鼠在外太空的探索中起着重要的作用,并且作出了很大的贡献。文中最后一段But it’s clear that mice continue to play an important role in the ongoing quest to conquer the final frontier.表明在未来的探索中小白鼠依然起着重要的作用。文章逐步分析了小白鼠是如何为火星的探索铺平道路的。所以故选C项。
【备注】这是一则说明文。主要分析了小白鼠是如何为人类探索火星铺平道路的。
D
Is pricing a plane ticket based on the passenger's weight fair? If you're taking an international flight on Samoa Air today, your fare will be based on your weight, along with that of your luggage. The cost is 93 cents to class="main">
高考历年真题英语答案解析
The average American woman weighs 75.5 kilograms, far from the ideal weight for her average height. Her ticket on Samoa Air, at the class="main">
高考历年真题英语答案解析





上一篇:高考历年英语真题及参考答案
下一篇:高考模拟试题汇编英语答案
精选文章
-
高考历年英语真题及参考答案
高考的时候不要一味地挑战难题,要保证基础题的完成。高考加油!下面是学习啦小编为大家推荐的高考历年英语真题,仅供大家参考! 高考历年英语真题
-
高考仿真题英语答案2017
高考试卷是一把刻度不均匀的尺子,要学会纵观全局。高考加油!下面是学习啦小编为大家推荐的高考仿真题英语2017,仅供大家参考! 高考仿真题英语2017 第
-
高考冲刺押题卷一英语2017
学习啦在线学习网平时要善于利用那些错题,尽量做到错题做三遍。第一遍:讲评时;第二遍:一周后;第三遍:考试前。高考加油!下面是学习啦小编为大家推荐的高考冲刺押
-
高考必刷题英语2017年
学习啦在线学习网高考时要把能得的分数全都拿到手,只求少丢分,不说得高分!高考加油!下面是学习啦小编为大家推荐的高考必刷题英语2017年,仅供大家参考! 高考必刷题